Tavallisemmillaan kreikkalaisesta pöydästä löydät perunan aina jossain muodossa. Uunissa ns. keitetyt lohkoperunat sitruunalla ovat yksi perinteisimmistä perunalisukkeista. Peruna saa makua sitruunamehusta, Chaliois-perunayrttisekoituksesta sekä Chaliois- ekstraneitsytoliiviöljystä. Näiden ainesten lisäksi uunivuokaan lisätään vettä juuri sen verran että perunat osittain peittyvät. Kypsennä ensin korkeammassa lämmössä kansi päällä, kunnes perunat ovat kypsyneet. Ota sitten kansi pois ja jätä joko matalle lämpötilalle tai hautumaan jälkilämmössä siten, että vesi pääsee liki haihtumaan. Perunoiden ei ole tarkoitus ruskettua vaan lopputuloksen tulee olla pehmeän sitruksinen. Kokeile Chaliois perunayrttimaustetta ja sitruunaa myös perinteisen suomalaisen perunamuusin kanssa, luomaan kreikkalaista vaihtelua perinteiseen.
Reseptin ainesosat:
1 kg kiinteitä perunoita
1 sitruunan mehu puristettuna
Suolaa
Chaliois-ekstraneitsytoliiviöljyä
Chaliois-perunayrttimausteseosta
Vettä
Uuniin 1-1,5 tuntia 225–250 asteeseen (uunista riippuen). Anna hautua 150 asteessa tai jälkilämmöllä noin 30 min ennen tarjoilua.